Új jelszó kérése
Kategóriák

TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Fizetési megoldás
Tanusítvány

100% Garancia

100% Garancia

Valamennyi megvásárolt termékünkre 100%-os pénzvisszafizetési garanciát ajánlunk.

 

Mi hiszünk az általunk forgalmazott termékekben, ezért a vásárlás során átvállaljuk a felelősséget Tőletek! Ha bármilyen okból nem lennél elégedett egy termékünkkel, a GreenLove minőségi garanciában 30 napon belül visszatéríti a teljes árát a vásárlási számla bemutatása ellenében, abban az esetben, ha a termék egyharmad részénél több nem hiányzik.

Karbonsemleges weboldal

Hírlevél
Naptár
2018. Július
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
Látogató számláló
0
1
3
5
7
0
8
Termék részletek


Parker Neem olaj - 250ml

Parker Neem olaj - 250ml
Fő kategória >Kertészet >Növényvédelem >Neem és Karanja készítmények
4 990 Ft4990
Egységár: 19 960 Ft/liter
Kiszerelés (L):

Vegyszermentes gondoskodás otthoni-, balkon, kerti- és haszonnövényeinek. Széles spektrumú gombaölő; rovar-és atkaölő.

A Parker Neem természetes emulzifikátort tartalmaz, így vízben könnyen oldható. Oldata a növényekre permetezve természetes gátat jelent a rovar és gombakártevők támadása ellen. Használható kül és beltéren egyaránt mindenfajta növényi kultúrára, alkalmazva javítja a növények vízháztartását.

 A neem olaj hatékony és környezetbarát felhasználási lehetőségei a 21. század egyik legizgalmasabb kérdését jelentik. 
 A Parker Neem® WS tradicionális indiai eljárással készül, amely során sem hőt, sem vegyszereket nem használnak, így az olaj minden fontos alkotórészét megőrzik. Az olaj nem mérgező az emberek, madarak, állatok számára. Mint megelőző eljárást, a Parker Neem® WS permetezését főleg akkor alkalmazzák, amikor a probléma első tünetei jelentkeznek. A permetezéssel bevonat keletkezik a levelek felületén, mely megelőzi a spórák csírázását. A Parker Neem® WS hatékony a rothadás, penészek, rozsdák, varasodás, levélfoltosság, tűzelhalás ellen. Hatása elsősorban a fertőzések megelőzése, nem pedig a kórokozók elpusztítása. Ez teszi általánosan használhatóvá mind a növényekre, mind a talajra. 

 •  

   

  Felhasználása a növényvédelemben:


  Elsősorban növényvédőszerként használják az olajat, amely kn 1500 ppm azadirachtint tartalmaz.A hagyományos szintetikus növényvédőszerek kiterjedt és nagy-dózisú használata sok esetben reuisztencia kialakulásához vezetett.Ezen kívül ezek az anyagok rendkívül toxikusak és lebomlásuk is lassú, tehát fokozottan veszélyesek az élő környezetre.Mérföldkőnek számít a régi-új neem olaj felfedezése és alkalmazása a növényvédelemben.A környezetkárosító kemikáliák helyébe - különösen a biogazdálkodásban és az integrált növényvédelemben - jó alternatívaként alkalmazható a neem olaj , mert ellene a rovaroknál rezisztencia nem alakult ki, s a hasznos rovarokat megkíméli.Hatásáz az emésztőszerven keresztül fejti ki, tehét a kártevő a neem olajjal kezelt növényt elfogyasztva károsodik.Hatása összetett, részben megzavarja illetve gátolja a fejlődésben a tojás, a lárva, és a báb állapotokat, másrészt a lárva vagy nimfa állapot során a vedlési folyamatot megakadályozza, lárvákra és kifejlett egyedekre is repellens hatású, több rovar párosodását és tojásrakását gátolja, a kifejlett rovarokat sterilizálja, s a táplálkozásukat megzavarja.Több mint 500 növénykárosító rovarfaj esetében hatékonynak bizonyult; többek között a sok növényvédőszerre alig reagáló burgonyabogár ellen is jó hatást értek el

   

   

  Kémiai összetétel:


  Magvának bélrésze 35-40% olajat tartalmaz.A legfontosabb hatóanyaga egy azadirachtin elnevezésű tetranortriterpén, nimbin, nimbiol, salanin, és keserűanyagok, melyek az olaj el nem szappanosítható részében megtalálhatóak és ezen anyagok jelenléte miatt előnyösem használható a növényvédelemben.Színe zöldes-barna, szaga a fokhagymára emlékeztető.

   

  Összetétele:

   

  • mirisztinsav: 2,6%
  • palmitinsav: 13,6-14,9% 
  • sztearinsav: 14,4-19,1%
  • olajsav: 49,1-61,9%
  • linolsav 7,5-15,8%

   

   

   Használata, mint széles spektrumú gombaölőszer:


  Bel- és kültéren is használható virágzó és levél dísznövényeken, fákon, bokrokon, gyógynövényeken, zöldségeken, gyümölcsökön, házikertekben és közparkokban a gombafertőzések megelőzésére, beleértve a levélfoltosságot, penészeket, rozsdákat és hegesedést.

  A Parker Neem® WS hatékonyan használható a különféle gombás fertőzések megelőzésében és az ellenük való védekezésben, mint a penészek, levélfoltosság, peronoszpóra, rozsda, botritisz, és sok egyéb más kártevő.   

  Megelőző védekezésként a Parker Neem® WS- t alkalmazhatjuk 7 naponta a fertőzés veszélye alatt. A fertőzés megjelenésekor alkalmazzuk a Parker Neem® WS- t 7 napos időközönként, míg a fertőzés veszélye fennáll. Ezt követően folytassuk a kezelést 10-14 napos időközönként, hogy megelőzzük a fertőzés ismételt megjelenését. Igen sok fertőzés ( pl levélrozsdák ) megelőzhető a kora tavaszi permetezéssel. Egyéb fertőzések ellen (pl lisztharmat ) permetezzünk nyár közepén, illetve, amikor a tünetek jelentkeznek.

  Alkalmazása rovar- és atkaölőszerként:

  Hatékony az atkák és rovarok ellen, mint például a különféle levéltetvek, vincellérbogár, tripszek, bogarak, hernyók, takácsatkák és sok egyéb kártevő ellen.


   KEVERÉSI ÚTMUTATÓ:

  A Parker Neem® WS hajlamos a besűrűsödésre alacsonyabb hőmérsékleten. Ilyenkor egyszerűen helyezzük meleg vízbe a flakont, míg a termék ismét folyékony lesz. Alaposan rázzuk fel, majd hígítsuk vízzel 35 ml termék 10 liter vízhez. Alaposan keverjük össze, majd az oldatot permetezzük a teljes növényfelületre (beleértve a levelek fonákját), míg az mindenütt nedves lesz. Az oldatot a bekeveréstől számított 8 órán belül juttassuk ki alkalmas permetező segítségével. A terméket használhatjuk lombtrágyaként, valamint a talaj öntözésére a növények tövének közelében. A legtöbb esetben ötszöri permetezés ajánlott, 7- 10 naponkénti ismétléssel. Az azonnali hatást hosszabb idejű szisztematikus hatás követi. Ez védelemet nyújt a rovarok, tetvek, és gombakártevők ellen. A Parker Neem® WS a rovarok és tetvek különféle fejlődési szakaszaiban egyaránt hatásos. A Parker Neem® WS aktív hatóanyaga gátolja a táplálék felderítését, érzékelését, ezáltal megakadályozza a rovarok, tetvek normális táplálékfelvételét. A Parker Neem® WS erős riasztó hatással rendelkezik, amely megakadályozza, hogy a rovarok és tetvek telepeket hozzanak létre a növényen. Gátolja a rovarok és tetvek fejlődését. A benne található azadirachtin gátolja a normális növekedésüket és fejlődésüket, biológiai hibát okozva életciklusukban.                                                           

   A Parker Neem® WS kompatibilis az általánosan használt inszekticid, acaricid, fungicid szerekkel és lombtrágyákkal. Használhatjuk, a hagyományos peszticidek alternatívájaként, vagy azokkal kombinálva. A leghatékonyabb megoldást jelentheti a rovarok és tetvek ellen, különösen, amikor szermaradványoktól mentes eredményre van szükség.  

          
  Adagolás:

  • Megelőzésre: 4-5 ml/ liter
  • Kialakult fertőzések esetén: 8-10 ml/ liter
  • A kezelést hetente, tíz naponta ismételjük!
  • Karanja olajjal kombinálva először 1:1 arányban keverjük össze a karanja olajat a neemmel. Majd csak ez után öntsük a permetlébe! Soha ne külön-külön keverjük bele!

   

 • Kiszerelés (L)
  0,25 L
  Cikkszám
  546963
  Tömeg
  300 g/db
Webáruház készítés