Citromfű 0,25g

Cikkszám: 830944
Citromfű 0,25g
Citromfű 0,25g
Citromfű 0,25g
Citromfű 0,25g

Citromfű 0,25g

Cikkszám: 830944
220 Ft
Egységár: 880 Ft/g

Citromfű  0.25 g

Évelő félcserje, akár 1 méterre is megnő. Kellemes illatú, kiváló méhlegelő. 

Vetés: palántáról szaporítjuk, mivel lassan és vontatottan kel. Március elején vetjük fóliába. Május elején ültetjük ki 70x40 cm térállásban.

 

Vetőmagszükséglet: palántaneveléshez 0, 5 g/10 m2.

 

Felhasználás:  friss a citromillatra emlékeztető leveleit fűszerként saláták, mártások, gyümölcslevesek, főzelékek, töltelékek, gomba-, szárnyas- és vadételek, fűszerecetek ízesítésére használjuk. Teája idegnyugtató, idegrendszeri alapú alvászavarok, gyomor- és bélpanaszok, étvágytalanság, emésztést serkentő hatású, valamint külsőleg borogatószer.

A fűszer- és gyógynövények sok illóolajat tartalmaznak, ami sajátos aromájukat biztosítja. Egy kis balkon ládában vagy cserépben is termeszthetőek, így egész évben friss, illatos fűszerekkel ízesíthetjük ételeinket. Napos, meleg helyet igényelnek.
Fűszereinket száraz állapotban, egymástól gondosan elkülönítve, jól záródó dobozokban, fénytől védett helyen tároljuk. A durván őrölt fűszer tovább tartja meg aromáját, és csak a főzéskor őröljük meg. 
A jól megválasztott és alkalmazott fűszernövények nemcsak ételeink ízvilágát határozzák meg, hanem jelentősen javítják az emésztési folyamatokat, a tápanyagok hasznosulását. Éljünk e hatásokkal!