Compo Sana Orchideaföld 5L

Cikkszám: 422921
Compo Sana Orchideaföld 5L

Compo Sana Orchideaföld 5L

Cikkszám: 422921
2 490 Ft
Egységár: 498 Ft/Liter

 

A Compo Sana Orchideaföld használatra kész virágföld, mely különösen alkalmas Epifita növényekhez, és orchideákhoz.

 

A Compo Sana Orchideaföld optimális feltételeket nyújt az egészséges,erőteljes növekedéshez, valamint a virágokkal teli növények fejlődéséhez.Tápanyagtartalma azonnal kifejti hatását és akár 8 hétig optimális tápanyagellátást biztosít.

 

A Növények pontos igényeire szabott és agronómiai vizsgálatokkal tesztelt eredeti Compo receptúra válogatott alapanyagokon alapul és mindent tartalmaz, ami a növények egészséges növekedéséhez szükséges.A német Agrárkamara (LUFA) független tanulmányai és kutatóintézete, valamint a COMPO DIN ISO 9001 minőségbiztosítási szabvány szigorú minőségi ellenőrzései biztosítják az egyenletesen magas minőséget.

 

Felhasználás:

 

A rendszeres, legfeljebb 2 éven belüli átültetés különösen ajánlott az orchideaféléknek, a laza szerkezetet biztosító alapanyagok elbomlása miatt, mely korlátozza a gyökérzet megfelelő szellőzését.

 

Átültetés:

Az átültetés előtt 1-2 napban célszerű az orchideákat jól megöntözni, és ha szükséges kicsit megtrágyázni.Így a kissé nedves gyökereket könnyebben át tudjuk ültetni a választott új, nagyobb cserépbe.

Ezután óvatosan vegye ki az orchideát a régi cserépből, majd távolítsa el a régi földet a gyökerekről.Az érzékeny gyökerekről ne távolítsa el a földet.Az elszáradt, rohadó és puha gyökereket le kell vágni, de az egészséges gyökereket ne vágja le.

Enyhén csavart mozdulattal állítsa bele az orchideát a virágcserápbe és részletekben töltse fel Compo Sana orchideafölddel olyan szintre, hogy az új hajtásokat épphogy elérje a föld.Átültetés után 1-2 napig ne öntözze.