SanMarzano paradicsom 0,5g

Cikkszám: 609498
SanMarzano paradicsom 0,5g

SanMarzano paradicsom 0,5g

Cikkszám: 609498
180 Ft
Egységár: 360 Ft/g

Jól hámozható, szeletelhető paradicsomfajta 

Középkései folyton növő házikerti fajta. Hosszú, hengeres alakú bogyói 100-130 g-osak. Színe sötétpiros, friss fogyasztásra, befőzésre kíváló, jól hámozható, salátának könnyen szeletelhető.

 

Vetés: januártól februárig üvegházba, márciusban fólia alá. 20-25 °C fokon 6-8 napig csírázik. Kelés után ritkítjuk vagy pikírozzuk.

 

Térállás: 40x30cm.

 

Vetőmagszükséglet: 5g/1000 palánta.

 

Kiültetés: fűtött fólia alá március-áprilisban, szabadföldbe május közepén, a fagyveszély elmúltával.

 

Szedés: júniustól júliusig.

 

Tipp: 

Ültethetjük mélyebbre is a paradicsom palántákat, illetve az elnyúlt töveket elfektetjük, mivel könnyen hoz oldalgyökereket. A hónaljhajtásokat 3-4 cm nagyságnál rendszeresen távolítsuk el, így gyorsítjuk a termés érlelését, több fényt kap a növény és ízesebb bogyót érlel. Szedjük le az alsó leveleket, hogy ne érintkezzenek a talajjal, így elkerülhetjük a gombás fertőzéseket. Öntözéskor mindig csak a talajra juttassuk ki a vizet, a lombot ne locsoljuk, ezzel csökkenthetjük a peronoszpórás megbetegedés lehetőségét. Vigyázzunk, hogy ne kerüljön paradicsom burgonya szomszédságába, vagy olyan helyre, ahol előző évben krumpli termett, mivel rendszertanilag egy családba tartoznak és ugyanazok a betegségeik.Vigyázzunk, hogy ne kerüljön paradicsom burgonya szomszédságába, vagy olyan helyre, ahol előző évben krumpli termett, mivel rendszertanilag egy családba tartoznak és ugyanazok a betegségeik.