Zömök paradicsom 0,5g

Cikkszám: 560728
Zömök paradicsom 0,5g

Zömök paradicsom 0,5g

Cikkszám: 560728
180 Ft
Egységár: 360 Ft/g

Zömök paradicsom mag   0.5 g

 

Hengeres, kemény bogyójú.

Korai érésű, determinált növekedésű, friss fogyasztásra és sűrítmény készítésére alkalmas. Bogyója megnyúlt hengeres, kemény, 60-70 g átlagtömegű, sokáig a száron tartható, repedésre nem hajlamos. 

Meleg-, tápanyag- és vízigényes növény. Napos helyet, rendszeres öntözést és tápanyagutánpótlást igényel.

 

Vetés: márciusban fűtött fólia alá. 20-25 °C fokon 6-8 napig csírázik. Kelés után ritkítjuk vagy pikírozzuk. Kiültetés szabadföldbe május közepén, a fagyveszély elmúltával.

 

Térállás: 50x40 cm.

 

Vetőmagszükséglet: 5 g 1000 palánta

 

Szedés: júliustól szeptemberig.

 

Tipp: Ültethetjük mélyebbre is a paradicsom palántákat, illetve az elnyúlt töveket elfektetjük, mivel könnyen hoz oldalgyökereket. A hónaljhajtásokat 3-4 cm nagyságnál rendszeresen távolítsuk el, így gyorsítjuk a termés érlelését, több fényt kap a növény és ízesebb bogyót érlel. Szedjük le az alsó leveleket, hogy ne érintkezzenek a talajjal, így elkerülhetjük a gombás fertőzéseket. Öntözéskor mindig csak a talajra juttassuk ki a vizet, a lombot ne locsoljuk, ezzel csökkenthetjük a peronoszpórás megbetegedés lehetőségét. Vigyázzunk, hogy ne kerüljön paradicsom burgonya szomszédságába, vagy olyan helyre, ahol előző évben krumpli termett, mivel rendszertanilag egy családba tartoznak és ugyanazok a betegségeik.