Zsófi Gilisztahumusz 3kg-tól

Cikkszám: 647830
Zsófi Gilisztahumusz 3kg-tól

Zsófi Gilisztahumusz 3kg-tól

Cikkszám: 647830
1 090 Ft

 

A Biokertész kelléktárából nem hiányozhat a gilisztahumusz.

 

A termék magas, biológiailag aktív szerves anyag- és tápanyagtartalma lehetővé teszi használatát olyan intenzív természetes-technológiát igénylő szabadföldi, vagy zárt termesztésű növények termesztése során is, mint a paprika, a paradicsom, az uborka, egyéb zöldségnövények, vagy például a dinnye és a többi hasonló növény.

Ezen növények szempontjából kiemelt jelentőséggel bír, hogy a nevezett gilisztahumusz a tápanyag szolgáltatáson túl kifejezetten kedvező hatással van a talaj, illetve a termesztőközeg levegő, hő és vízgazdálkodási tulajdonságaira, azt biológiailag aktív állapotba hozza. Mindez lehetővé teszi magasabb minőségi értékű termések előállítását az ökogazdálkodásban. Biotermesztésben nélkülözhetetlen kincs.

 

A felhasználható dózis megállapításánál a növények, illetve a talajok igényeit egyaránt figyelembe kell venni. Összességében a fentiekben részletezett növények termesztése során a gilisztahumuszból javasolt átlagos mennyiség 10-20 dkg/m2, zárt termesztésben, főleg tápanyagszegény termesztőközeg alkalmazása esetén a dózis 20-40 dkg/m2-ig is elmehet.

 

Talajkeverékek készítésénél: 5-15%-ban ajánlott adagolni.

Kiszerelés (kg)