Kókuszrost tégla bufferezált 5kg

Cikkszám: 852667
Kókuszrost tégla bufferezált 5kg
Kókuszrost tégla bufferezált 5kg
Cikkszám: 852667

Kókuszrost tégla bufferezált 5kg

Kókuszrost tégla 63-67 liter kb.: 4.5-5kg, Bufferezált ültetésre kész!
100% természetes alapú, semleges pH-jú, nagy víztartó képességű szárított, préselt kókuszrost.

Alkalmazása:
más termesztőközegek szerkezetének, fizikai és kémiai tulajdonságainak javítására vagy önálló termesztőközegként.

A kókuszrost egy teljesen homogén anyag, melyet mikro szivacsként működő apró kapillárisok alkotnak. Ennek köszönhetően saját súlyának többszörösét tudja vízből felületén megkötni illetve megtartani. A fölösleges vizet viszont elvezeti és így még túlöntözés esetén is elkerülhető a levegőtlen, összetömörödött termőközeg.

A kókuszrost levegősebb szerkezetű a tőzegnél és több vizet képes megtartani a virágföldnél, ezen tulajdonságai elősegítik a gyökerek erőteljesebb fejlődését és a növény gyorsabb növekedését. Kevesebb öntözésre és tápanyagra van szükség és a kiszáradt felület is könnyen újra nedvesíthető.

Használati utasítás:
Helyezzük a préselt kókusztéglát egy nagyobb vödörbe. Öntsük rá 45-50 liter vízmennyiséget. Hagyjuk állni, amíg átnedvesedik (15 perc). Keverjük össze, amíg egyenletesen nedves és porhanyós lesz. 65-70 liter ültethető közegre duzzad, mely térfogatot kiszáradás után is megőrzi. Alaposan komposztált, stabilizált alapanyag.

Bármilyen száraz állapotból korlátlan alkalommal újranedvesíthető. Kiváló közege a palántanevelésnek, mivel a gyökeresedés nagyon gyorsan megindul benne. Zöldség és dísznövénytermesztés ideális közege.

A bufferkapacitása segítségével a növény a stresszhelyzetet (vízhiány, hőség) jobban tolerálja és ezért biztonságosabb termesztést tesz lehetővé. Mivel nagyon lassan lebomló lignin és cellulóz alkotja, ezért több éven át használható akár ugyanannak a növénynek a termesztésére.

Izolált előállításának köszönhetően mentes minden kórokozótól, kártevőtől, gyommagtól.

Az általunk forgalmazott kókuszrost a Dutch Plantin India cég állítja elő és termékeire az RHP minőségi igazolással rendelkezik. A mosatlan és mosott típusú termékeire is betartja az RHP előírásait- gyommagmentesség, fertőzés mentesség. A gyártás folyamán a termék a talajjal egyáltalán nem érintkezik.

 

Szállítási és fizetési információk

Átlagos szállítási idő: 2-6 munkanap