Rédei Kertimag Ökörszív paradicsom 0,5g

Cikkszám: 391064
Rédei Kertimag Ökörszív paradicsom 0,5g
Rédei Kertimag Ökörszív paradicsom 0,5g
Cikkszám: 391064
400 Ft
Egységár: 800 Ft/g

Ökörszív paradicsom mag  0.5 g

 

Húsos, befőzni való óriás bogyójú.

Középkései, magas növésű, szabadföldi fajta. Kárminpiros színű termése szív alakú, átlagtömege 400-450 g. Húsos, nagyon jó ízű paradicsom, mely befőzésre és friss fogyasztásra kiváló.

Vetés: januártól februárig üvegházba, márciusban fólia alá. 20-25 °C fokon 6-8 napig csírázik. Kelés után ritkítjuk vagy pikírozzuk.

 

Térállás: 40x30cm.

 

Vetőmagszükséglet: 5g/1000 palánta.

 

Kiültetés: fűtött fólia alá március-áprilisban, szabadföldbe május közepén, a fagyveszély elmúltával.

 

Szedés: júniustól júliusig.

 

Tipp: Ültethetjük mélyebbre is a paradicsom palántákat, illetve az elnyúlt töveket elfektetjük, mivel könnyen hoz oldalgyökereket. A hónaljhajtásokat 3-4 cm nagyságnál rendszeresen távolítsuk el, így gyorsítjuk a termés érlelését, több fényt kap a növény és ízesebb bogyót érlel. Szedjük le az alsó leveleket, hogy ne érintkezzenek a talajjal, így elkerülhetjük a gombás fertőzéseket. Öntözéskor mindig csak a talajra juttassuk ki a vizet, a lombot ne locsoljuk, ezzel csökkenthetjük a peronoszpórás megbetegedés lehetőségét. Vigyázzunk, hogy ne kerüljön paradicsom burgonya szomszédságába, vagy olyan helyre, ahol előző évben krumpli termett, mivel rendszertanilag egy családba tartoznak és ugyanazok a betegségeik. Vigyázzunk, hogy ne kerüljön paradicsom burgonya szomszédságába, vagy olyan helyre, ahol előző évben krumpli termett, mivel rendszertanilag egy családba tartoznak és ugyanazok a betegségeik.

 

Szállítási és fizetési információk

Átlagos szállítási idő: 2-6 munkanap