Hesi pH- Growth 1L

Cikkszám: 137806
Hesi pH- Growth 1L
Hesi pH- Growth 1L
Cikkszám: 137806
4 090 Ft

Hesi pH- Growth 1L

Nitrát sav tartalom 38%


A hidro- és kókuszháncs talajon történő növénynevelés esetén szükséges beállítani az öntözővíz pH-rétékét. Ez az érték pH 6 körül van (5.8-6.2), de kisebb eltérések lefelé vagy felfelé megengedettek. Ennek az az oka, hogy ezekben az esetekben az öntözővíz az, ami meghatározza a gyökér környezetét, hiszen a hidropon közegek semlegesek és csak támasztó szerepük van, nem képesek a tápanyagrészecskéket tárolni.A talaj esetében ez más, hisz az képes a tápanyag raktározására és több napon keresztül azoknak a növényekhez való elosztására, mely során a talaj pH-szintje csökken.

A hidro- és kókuszháncs talajú rendszerekben azonban az öntözővíz tulajdonképpen a gyökerek mentén halad, és ezért mindig a növény számára megfelelő koncentrációban kell tartalmaznia a tápanyagokat. Ebből az is következik, hogy a maximális tápanyagfelvétel biztosítása érdekében a pH-szintnek optimálisnak kell lennie már az öntözés pillanatában.

Ha a pH-szint sokkal alacsonyabb, a gyökerek sérülhetnek.

Ha a pH-szint sokkal magasabb, a növény már nem képes felvenni minden tápanyagot. Továbbá, a növények szeretik az állandó pH értékeket, mely szükségessé teszi a rendszeres pH-ellenőrzést és -beállítást a hidropon rendszerek tápanyagoldataiban.

Adagolás: Óvatosan korrigálja a pH-értéket a tápanyagoldataiban szükség szerint, és jegyezze fel a felhasznált pH-javító mennyiséget a következő öntözésig. A legtöbb esetben 1 ml / liter víz elég szokott lenni.

 

Tárolása sötét, hűvös helyen, gyermekek elől gondosan elzárva!

Használat előtt felrázandó!

Savat tartalmaz, alkalmazása során minden esetben vegyen fel gumikesztyűt!

Ügyeljen arra, hogy szembe ne kerüljön és ne érjen szabad bőrfelülethez!

Érintkezés esetén bő vízzel mossa le, majd kérje kezelőorvosa segítségét!

 

Szállítási és fizetési információk

Átlagos szállítási idő: 2-6 munkanap