Original Bach-virágeszenciák

ORIGINAL BACH-VIRÁGTERÁPIA

Dr. Edward Bach

Az 1930-as években Dr. Edward Bach a jól ismert angol orvos, bakteorológus, homeopata és kutató alkotta meg a Bach-virágeszenciákat (Bach Original Flower Remedies). Természetes gyógymódot keresett a harmóniából kizökkent lélek megsegítésére. Hitte, hogy a lélek rezdülései nagy szerepet játszanak egészségünk megőrzésében és a betegségekből való felépülésben.
Munkássága során meghatározott 38 negatív alap lelkiállapotot és ehhez megtalálta azokat a virágokat, melyek rezgése harmonizálja ezeket a negatív állapotokat.
1930-ban elhagyta londoni laboratóriumát és vidékre költözött, ahol kutatásának szentelte idejét. Munkásságát asszisztensnője Nora Weeks segítette.
1934-ig felkutatták a „tizenkét gyógyító” virágot, a "négy segítőt" és további hármat az első gyógyírsorozatához. Majd ebben az időben összeállította a RESCUE REMEDY Elsősegély keveréket és munkája központjául Mount Vernont választotta a Temze völgyében
1936-ig rálelt az utolsó 19 gyógyírre, és ezzel befejezettnek tekintette a kutatását. Ismereteit és tapasztalatait szélesebb körökben, országos előadókörúton ismertette.
1936. november 27-én halt meg. Utódjaként Nora Weeks-t és Victor Bullen-t jelölte ki, akik 1978-ig folytatták Dr. Bach munkáját.

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Mount Vernon, The Bach Center

Napjainkban Mount Vernonban, jobban ismert nevén - The Bach Center -, a kijelölt utódok folytatják az anyatinktúra készítését, és ehhez ugyanazokat a módszereket használják, amelyeket Dr. Bach meghatározott az 1930-as években. Az anyatinktúrákat még mindig ugyanazokból a növényekből készítik, amelyeket Dr. Bach kiválasztott, és amelyek az eredeti lelőhelyről származnak.
1933-ban Dr. Bach a Nelsons céget bízta meg a tinktúrák töltésével és kereskedelmével. A Nelsons céget 1860-ban alapították, máig családi vállalkozás maradt, mely a természetes egészségápolásra specializálódott.
A mai napig a Nelsons cég tölti az Original Bach-virágeszenciákat és ő bonyolítja az egész világra kiterjedő kereskedelmet is. Így továbbra is fenntartják a szoros és jól szervezett kapcsolatot, amit maga Dr. Bach alakított ki.
A Nelsons cég biztosítja az eredeti Bach-virágeszenciák (Bach Flower Remedies) előállítási módszerének eredetiségét és tisztaságát. Ezért a Bach aláírással ellátott termékeket keresse, amelyek garantálják a termék eredetiségét és minőségét.

ALKALMAZÁS

A Bach-virág gyógyírek teljesen biztonságosak és természetesek, melyeket a család minden tagja használhat. Sőt segítheti a növényeket és állatokat is.

Ez idáig semmilyen mellékhatás nem ismert. Ha esetleg nem a megfelelő szerre esett a választás, akkor sem történik baj. Nem befolyásolja a gyógyszerek hatását és a gyógyíreket sem befolyásolják a gyógyszerek hatásai.

 

Figyelmeztetés: a termékek alkohollal vannak tartósítva, így az alkoholra érzékenyek használatuk nem ajánlott! (A Rescue készítmények között található alkohol mentes változat is.)

Egyedi eszenciák adagolása:

Pohár módszer:

Minden kiválasztott eszenciából tegyen 2 cseppet egy pohárnyi vízbe, gyümölcslébe, teába, vagy bármilyen folyadékba és ebből gyakran kortyolgasson. Szükség esetén ismételje meg.

Terápiás keverék készítése:

30 ml-es keverőüvegbe tegyen 2-2 csöppet a kiválasztott (maximum 7) gyógyírből, majd töltse fel az üveget szénsavmentes ásványvízzel. Ebből a keverékből naponta legalább 4x 4 cseppet kell közvetlenül a nyelvre csepegtetni a nap folyamán. Az így elkészített keverék kb. 3 hétig marad friss hűvös helyen tartva. Hosszabb tárolás esetén egy kiskanál brandyvel, glicerinnel vagy almaecettel tartósíthatjuk.

 

Alkohol mentes készítmények: Rescue Kids csepp, Rescue pasztilla és rágó, Rescue krém és gél


Rescue csepp (Kids) adagolása:
A Rescue nem helyettesíti az orvosi ellátást!
Csöpögtessen 4 cseppet egy pohár vízbe vagy más folyadékba és kortyolgassa el kb. 10 perc alatt, amíg visszaáll szervezete és lelke egyensúlya.  Szükség esetén ismételje meg, amíg a kívánt hatást el nem éri. Ha nem áll rendelkezésünkre semmilyen folyadék, akkor közvetlenül cseppenthető az ajkakra, a nyelvre, a fogínyre, a fül mögé vagy a csuklóra.

Rescue spray adagolása:
A spray bárhol könnyedén és diszkréten használható, amikor úgy érzi, hogy érzelmi megrázkódtatás érte - vonaton, az utcán vagy a repülőgépen, bárhol. A Bach Rescue™ Remedy Spray használata egyszerű, csak két fújás közvetlenül a nyelvre vagy a pulzus pontjaira. Szükség esetén többször is megismételhető.

 

Rescue pasztilla és rágó adagolása:

Egy cukorka vagy rágó igény szerint.

 

Rescue krém vagy gél:

Igény szerint a bőr felületét naponta többször kell bekenni. Nyílt sebbe ne tegyük!